Branding voor gevorderden: je merk is meer dan alleen een logo

Meer dan eens worden woorden als huisstijl en branding als synoniem gezien met het hebben van een logo, maar een branding is meer dan enkel je logo. Hoewel ze hand-in-hand gaan, heeft elke organisatie, die zichzelf een beetje professioneel wil promoten, baat bij het ontwikkelen van een branding.

Een branding is jouw identiteit

Eén ding is alvast duidelijk, elk bedrijf wil zichzelf graag bekend maken. Hoe anders hoop je klanten aan te trekken? Daarom heb je minstens al eerst een goede naam nodig, en in sommige gevallen een korte slogan die helpt de naam te kaderen.

Heel vaak beginnen startende ondernemers vervolgens met het ontwikkelen van een logo, maar laten ze het daarbij. Meer nog, onder het mom dat enkel grote bedrijven baat hebben bij een branding, zijn er heel wat ondernemers die een branding links laten liggen. Echter, met de groei van hun bedrijf hebben ze meer communicatietools nodig, zoals een naamkaartje of een website, en vergeten ze gaandeweg de identiteit van hun bedrijf op een consistente manier door te trekken. Zo missen ze echter het potentieel dat het hebben van een uitgewerkte branding met zich meebrengt.

Een branding is veel meer dan alleen je logo, het is een representatie van de identiteit of het verhaal van jouw bedrijf. Het overspant dus de volledige ‘klanten ervaring’, van je logo, over je huisstijl, tot bij wijze van spreken de manier waarop je een telefoon opneemt. Zo is het de ultieme tool om jouw verhaal eenduidig te vertellen, en te vertalen naar een uniforme communicatie, wat vooral je herkenbaarheid ten goede komt.

Zet daarom bij het opstarten van jouw bedrijf dus zeker ook jouw normen en waarden om in een branding. Elke keer je dan een los grafisch element, zoals een flyer of een beeld voor sociale media, gaat ontwikkelen, kan je dankzij je branding er voor zorgen dat dit past in je eigen grotere geheel. Zo ben je zeker dat je consistent het juiste verhaal kan vertellen aan al je klanten.

Hoe kan Crossmark, hét communicatiebureau uit Bonheiden, je helpen?

Wil je overstappen van jouw logo naar een volledige branding? Of heb je nood aan een nieuw logo of een nieuwe branding? Misschien kunnen wij je wel helpen. Crossmark is een jong vooruitstrevend communicatiebureau met een eigen karakter. Ons gedreven, vakbekwaam en creatief team staat voor je klaar.

Wij werken graag nauw met je samen om het perfecte logo te creëren, maar kunnen ook helpen dat beeld of gevoel door te trekken naar een volledige huisstijl en branding. Wij helpen graag om dat merk verder in te kleden met een volledige huisstijl. Of we zoeken mee naar hét perfecte brandingbeeld om je merk nog meer "powow" te geven! Bovendien zijn onze webexperten de ideale partner om jouw branding om te zetten in een functionele website, die naast gebruiksvriendelijk ook makkelijke aanpasbaar is. Wil je het nog een stapje verder nemen? Fijn zo! We adviseren graag bij visibiliteitsacties, merklanceringen of stellen samen communicatie- en/of marketingplannen op.

 


 

Klinkt het goed?

Het hele team van Crossmark staat klaar om je te helpen, adviseren of voor jou prachtige creaties te maken.
Contacteer ons voor meer informatie of vraag vrijblijvend een offerte aan!

Contact / Offerte